Geschiedenis

Interbanket is een familiebedrijf dat al sinds eind jaren 60 gevestigd is op een locatie in het midden van het dorp, Montfoort. Destijds (eind jaren 60) was Interbanket met name gericht op de productie van roomboter en margarinekoekjes voor de Nederlandse markt. In de jaren 70 was er een stap gemaakt met de eerste exportactiviteiten naar Duitsland. De groei die het gevolg was van de exportactiviteiten resulteerde in behoeft aan een grotere locatie. In 1986 is Interbanket verhuisd naar een grote locatie net buiten Montfoort met ruim 3000 m2 aan ruimte. Door de verdere groei van de exportactiviteiten naar andere landen in Europa en Amerika, Nieuw Zeeland en Australiƫ, ontstond de vraag naar stroopwafels. In de eind jaren 90 is Interbanket verder uitgebreid met een productielijn voor de stroopwafels. Hierdoor zijn de exportactiviteiten nog verder toegenomen.

Interbanket_pand

Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan duurzame relaties. Zowel met klanten, medewerkers als met leveranciers. Wij zijn er dan ook trots op dat veel van de klanten van het eerste uur nog steeds wekelijks bij ons hun bestellingen plaatsen en dat ons klantenbestand varieert van lokale verenigingen en sportclubs tot grote internationale retailers. Ook zijn wij trots op ons vaste personeelsbestand. Medewerkers zijn betrokken en doordat ze langer bij ons blijven werken, wordt kwaliteit en kennis gewaarborgd.

Ondanks de groei slagen we er nog steeds in om flexibel te blijven. Verschillende vormen van producten en verpakkingsvarianten worden altijd in overleg met en op verzoek van de klant vastgesteld. De meeste producten worden verkocht onder private label met de juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Dit bereiken we door efficiƫnt te werken, moderne productieapparaatuur te bezitten, waar mogelijk te automatiseren, goede kwaliteitscontroles uit te voeren, duurzaam te produceren en optimale beheersing en controle van uitval- en afvalstromen uit te voeren. Van belang hierbij is een hoge kwaliteitsstandaard; kwaliteit gaat voor kwantiteit, wij produceren volgens de in de EU geldende wet-/regelgeving.