Organiseer een stroopwafelactie voor uw vereniging, school of sportclub

De lekkerste manier om geld in te zamelen voor uw organisatie en/of uw vrijwilligers of (jeugd)leden te trakteren!

Actie Stroopwafels

Stroopwafels

Wat is er nou beter aan de deur te verkopen dan stroopwafels?

Stroopwafelacties kunnen het hele jaar door worden gehouden omdat het geen seizoensgebonden product is. En met stroopwafels maak je ook nog eens iedereen blij.

Al veertig jaar volgen wij ons traditionele recept voor ambachtelijke stroopwafels. Voor de wafels en de stroop gebruiken we de beste ingrediënten. Gecombineerd met aandacht voor het bakken, levert dit heerlijk krokante wafels op die zijn gevuld met smaakvolle, zachte stroop.

Uit onze regio weten we dat verenigingen, scholen en sportclubs graag wat extra inkomsten genereren. We ondersteunen dit graag door onze wafels tegen een speciale prijs aan te bieden. De opbrengst van uw actie kunt u dus al deels reserveren voor uw eigen clubkas. Veel organisaties die geldinzamelingen op touw zetten, kiezen daarom al jaren voor onze superstroopwafels.

interbanket_stroopwafel_verpakking_verenigingen
Voorbeeld verpakking stroopwafelactie voor verenigingen.

Voor meer informatie over een stroopwafelactie kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen via 0348 474 234 of per contactformulier


Deze verenigingen gingen u voor:

STV Lekstreek
Al sinds 1976 gaat de schaatsvereniging Lekstreek op trainingskamp in het Zuid Duitse Inzell. Om de kosten voor de jeugdleden te drukken is er al vanaf begin jaren 80 een huis aan huis verkoopactie. In de beginjaren werden er plantjes verkocht, maar na een paar jaar groene vingers werden het stroopwafels. In de beginjaren kochten we de stroopwafels bij Verweij in Gouderak, maar toen dit bedrijf opging in Interbanket zijn we uiteraard mee gegaan.We verkopen altijd in het eerste weekend van september in alle dorpen van de Krimpenerwaard. De één verkoopt natuurlijk beter als een ander, maar over het algemeen zijn de meeste stroopwafels al op vrijdagavond verkocht. Er zijn zelfs verkopers die al ruim van tevoren dozen vol aan familie en kennissen voorverkopen. Omdat het voor alle verkopers heel duidelijk is waarvoor ze verkopen (het zijn de deelnemers aan de Inzellreis) zijn ze ook extra gemotiveerd alles snel te verkopen.
Vele schaatsers hebben inmiddels stroopwafels verkocht, zo liepen ook onder andere Hein Otterspeer en Patrick Roest langs de deuren om hun stroopwafels te slijten.

interbanket_actie_ozv

interbanket_actie_ozv

Scouting Tjarda
De samenwerking tussen Tjarda en Interbanket gaat tientallen jaren terug, tot de tijd dat Interbanket nog Verweij Stroopwafelen heette. Toen ik in 1990 als klein jochie bij de Welpen kwam, was het verkopen van “Stroopie Stroopwafels” om geld te verdienen voor de groep al heel normaal. Tweemaal per jaar, in februari en in oktober verkochten we stroopwafels langs de deuren en in april, tijdens het jaarlijkse Bloemencorso, verkochten we stroopwafels voor de stoet uit.

In Sassenheim zijn de “Tjarda” stroopwafels wereldberoemd. Het is niet ongewoon dat mensen een heel kratje of doosje stroopwafels kopen om niet zonder te komen te zitten tussen onze acties. En tijdens het bloemencorso gaan de stroopwafels echt de hele wereld over want we laten geen toerist vertrekken zonder dat deze een pakje “überherzliche syropwafeln” of “delicious syrup waffels” heeft gekocht.

Jaar in jaar uit werden de stroopwafel verkoopacties herhaald en hele generaties Welpen, Junioren en Verkenners bedachten de beste verkooptechnieken. “Als je de stroopwafels invriest hou je ze oneindig lang goed”, “Als je de stroopwafels opwarmt wordt de stroop lekker smeuïg” “Als je de stroopwafels dan toch taai laat worden kun je ze altijd nog als onderzetter gebruiken” je kunt het zo gek niet bedenken … De opbrengst van de verkoop was altijd voor het nieuwe clubhuis.

De realisatie van dat clubhuis heeft jaren in beslag genomen. Toen in 2003 de eerste paal geslagen werd, was ik inmiddels zelf leiding. Tijdens de feestelijke ceremonie werd onder die eerste paal een pakje “Stroopie Stroopwafels” gelegd. Ons clubhuis in Sassenheim is dus heel letterlijk gebouwd op de stroopwafels van Interbanket.

Tegenwoordig verkopen we nog steeds “Stroopie Stroopwafels” maar de opbrengst heeft niet meer één specifiek doel. Het wordt gebruikt voor het onderhoud van onze vloot, of ons clubhuis, voor het aanschaffen van spelmateriaal of kampspullen. In de loop der jaren hebben we op een hoop verschillende manieren geld ingezameld voor Tjarda, maar de verkoop van Stroopie stroopwafels heeft daar altijd deel van uit gemaakt. De goede kwaliteit van de stroopwafels zorgt dat de Sassemse klanten altijd bij ons terug komen, door de scherpe prijs is de stroopwafelverkoop al bijna 4 decennia een succes en wat voor ons heel belangrijk is, is dat Interbanket altijd de overige pakjes stroopwafels (mits in goede staat) terugneemt, zodat wij er ook bij een tegenvallende verkoop financieel op vooruit gaan.

interbanket_actie_ozv

interbanket_actie_ozv

Zwemvereniging OZV
Ruim 10 jaar geleden begon Zwemvereniging OZV kleinschalig met de verkoop van stroopwafels. Inmiddels weten de Oudewaternaren dat OZV elk jaar rond dezelfde periode langs de deur komt met deze stroopwafel-verkoopactie. Sommigen houden ze er zelfs rekening mee. Van de opbrengsten organiseert OZV mooie activiteiten voor jeugdleden.

interbanket_actie_ozv

Scouting Lopik
Met de inkomsten uit de acties heeft Scouting Lopik diverse spellen en kooktoestellen kunnen aankopen. Prettig is ook door deze jaarlijkse verkoop dat de saamhorigheid in de club wordt versterkt. De actie is echt onmisbaar geworden, aldus de scouting. De inwoners van Lopik zien hen elk jaar weer graag komen.

interbanket_actie_scouting_lopik